Om Egnssamlingen

Egnssamlingens start kan føres tilbage til omkring 1970, hvor lærer Jørgen Jørgensen påbegyndte en indsamling af gamle fotos, foreningsprotokoller, lydbåndsoptagelser m.m.

Efterfølgende er Egnssamlingen, efter knap fem årtiers arbejde, blevet én af landets allermest aktive lokalhistoriske samlinger - vi har en meget stor lokalhistorisk samling, og ved hjælp af vort trofaste bagland har vi erhvervet 7 matrikler midt i landsbyen Saltum. Her har vi knap 9.000 m2 jord og 1.200 m2 lokaler til rådighed for husets mange aktiviteter, der især skyldes vort store korps af frivillige. I gennemsnit kommer der mere end 50 frivillige pr. uge (målt over et helt år),og sådan har det været i nogle år.

Egnssamlingens matrikler er alle erhvervet ved hjælp af private midler, som er doneret til os - i den forbindelse skal nævnes, at Egnssamlingen er bevilget permanent boafgiftsfritagelse fra SKAT. Til sidst skal nævnes, at vor kommune i årevis har stillet et driftstilskud til rådighed, som bl.a. gør det muligt at have to medarbejdere på lønningslisten.


Egnssamlingen

Egnssamlingen

Fiskerudstilling under forberedelse
 
Der bages i køkkenet i Den Gamle Smedje
 
Snedkerens værksted
 
Der males mel til pandekager
 
Smedjeaktiviteter på Fårupvej 2a

Ud over udstillinger og aktiviteter opbygges og vedligeholdes et omfattende arkiv til glæde for slægtsforskere og andre, der er interesserede i egnens historie.


Egnssamlingen   · Faarupvej 3, 9493 Saltum   ·   Telefon: 98 88 18 75   ·   e-mail: info@egnssamlingen.dk   ·   © copyright 2018

Programmeret og hosted af nordicweb